Nemzetközi foci

Hivatalos: Csödbe került a Parma

Az Olasz labdarúgó-szövetség a beszedett bírságok átutalásával segítene.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csütörtöki meghallgatáson a klubot hivatalosan is fizetésképtelennek nyilvánították. Az ítéletet kimondani sem tartott sokáig, hiszen mindössze negyedóráig a tárgyalás, miután a klub nem is próbált fizetési haladékot kérni. Ez már csak formalitás volt, hiszen erre számítani lehetett.

Egy hihetetlenül nagy múltú patinás klub lehetetlenedett teljesen el. Az új tulajdonos, Manenti februári átvételével sem javult a helyzet, a játékosok, és a klubnál dolgozók továbbra sem kaptak fizetést. – írja a calciomercato.com.
Kérdéses, hogy a Parma be tudja-e egyáltalán fejezni a Serie A 2014–15-ös idényét. A fizetésképtelenség megállapítása után az olasz labdarúgó szövetségen múlik a csapa további sorsa, melyet jelenleg két felszámolóbiztos, Angelo Anedda, és Alberto Guiotto birtokol. A FIGC úgy segítené a pórul járt csapaton, hogy a többi klub által befizetett bírságokat utalnák a Parma megsegítésére. A hírek szerint ez az összeg öt millió eurónak felel meg.
A bíróság hivatalosan is közzétette a Parma adósságairól készített összesítést. A klub jelenlegi adóssága 218.4 millió euró. A Parmát feltámasztani kívánó befektetőknek át kell vállalni az adósságot ahhoz, hogy a klub a következő idényben a Serie B-ben indulhasson. Az olasz másodosztályban a nevezés regisztrációs határideje június 28.

Olvasói sztorik