Nemzetközi foci

Szurkolók miatt büntetik a Kölnt

Szurkolói rendbontás miatt súlyos büntetést kapott az 1. FC Köln.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Súlyos pénzbüntetéssel és szektorbezárással büntette az 1. FC Kölnt a Német Labdarúgó Szövetség (DFB): a klub rendbontó szurkolói miatt 200 ezer eurót (60,6 millió forint) kénytelen fizetni, illetve biztonsági intézkedésekre fordítani, továbbá soron következő három hazai mérkőzésén három szektort le kell zárnia.

A büntetést a Köln két idegenbeli összecsapásán tapasztalt szurkolói rendbontások következményeként rótta ki a DFB. Az együttes drukkereinek egy csoportja október 28-án a Duisburgban rendezett Német Kupa-mérkőzésen, majd február 14-én a Borussia Mönchengladbach elleni bajnoki találkozón is botrányosan viselkedett. Utóbbin a lefújást követően mintegy harminc kölni szurkoló a kerítést betörve a pályára rohant és összecsapott a rendfenntartókkal, valamint a hazai drukkerekre is rátámadt.

A jogerős döntés nyomán a kölni csapat soron következő három hazai Bundesliga-összecsapára – április 12-én a Hoffenheim, április 26-án a Bayer Leverkusen, majd két héttel később a Schalke 04 elleni mérkőzésre – nagyjából 2500-zal kevesebb drukker látogathat ki a stadionba.

Olvasói sztorik