Nemzetközi foci

Spurs: Egy csatár érkezhet, kettő távozhat

A Tottenham minél hamarabb eladná Adebayort, és Soldadot, hogy megvehesse a Lyon támadóját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A goal.com információi szerint, az angol Tottenham már a nyári transzferek egy részét el is tervezte. Minél hamarabb túladna, a két mellőzött támadóján, hogy megvehesse az egyik legfelkapottabb csatárt. Tehát Emanuel Adebayor, és Roberto Soldado távozhat, és az értük kapott pénzt a sarkantyúsok egyből el is költenék. Az első számú kiszemelt a Lyon bombaformában lévő támadója Alexandre Lacazette. A mindössze 23 esztendős támadónak elképesztőek az idei mutatói. 24 bajnokin 21-szer volt eredményes, így nem is csoda, hogy fél Európa sorban áll érte. Érdekes, hogy a Spurs akár az egyik csatárát, és némi pénzt is adna a Lyonnak, de vélhetőleg még így is mélyen a zsebükbe kell nyúlni az angoloknak.

Adebayor 2011-ben érkezett kölcsönben a Tottenhamhez, és az első szezonjában 17 bajnoki találatot jegyzett, így a Spurs az idény végén meg is vásárolta. A togói válogatott azonban azóta se tudta hozni azt a szintet, amit elvárnak tőle, így nem is csoda, ha túl akarnak adni rajta. A 31 esztendős támadónak nem lenne idegen Franciaország, mert volt a Monaco játékosa is, de már jó ideje Angliába keresi a kenyerét.

Soldado 2013 nyarán érkezett az angol fővárosba, és az első szezonjában mindössze hat találatot jegyzett. Az idei kiírásban is összesen egy gól fűződik a nevéhez, ami egy támadótól nagyon kevés.

A transfermarkt.de nevű német oldal szerint, Lacazette jelenlegi piaci értéke 20 millió euró, de meglepő lenne, ha a Lyon elengedné ennyiért a legjobbját. Soldado 14 milliót, míg Adebayor 7 millió eurót ér.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik