Nemzetközi foci

Hétközi fordulót rendeznek a PL-ben

Előzetesen az élmezőnyhöz tartozó csapatokra könnyedebb mérkőzésen várnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden és szerdán rendezik az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulóját, amelyben az élmezőnyhöz tartozó csapatokra a papírforma szerint kötelező győzelmek várnak.

A vasárnap a Tottenham Hotspur 2-0-s legyőzésével Ligakupa-győztes, listavezető Chelsea szerdán az idény első felében remeklő, azóta azonban fokozatosan visszaeső West Ham United vendége lesz. A házigazdák öt mérkőzés óta nyeretlenek, s nagy meglepetést okoznának, ha éppen José Mourinho remek formában lévő tanítványaitól csennének el akár csak egyetlen pontot is.

A Chelsea legfőbb üldözője, a címvédő Manchester City a sereghajtó Leicestert fogadja, s a Liverpooltól elszenvedett vasárnapi vereség után keresve sem találhatna magának kellemesebb ellenfelet a javításra. A vendégek ugyanakkor vélhetően foggal-körömmel küzdenek majd, mivel minden egyes pontra égető szükségük van, a bajnokság hajrájához közelítve ugyanis még mindig meglehetősen kilátástalan a helyzetük az élvonalban maradás szempontjából.

A hárommeccses győzelmi sorozatot maga mögött tudó, harmadik Arsenal a szintén a kiesés elől menekülő Queens Park Rangers otthonában lép pályára szerdán, míg a negyedik Manchester United a stabil középcsapatként 11. Newcastle United vendége lesz.

Az utolsó, még biztos európai kupaszereplést érő, ötödik helyen álló Liverpool – amely december 14. óta veretlen a bajnokságban – a 18. Burnleyt fogadja, s kötelező nyernie azért, hogy az élmezőnyben maradjon.

Premier League, 28. forduló:

kedd:
Aston Villa-West Bromwich Albion 20.45

Hull City-Sunderland 20.45

Southampton-Crystal Palace 20.45

szerda:
Manchester City-Leicester City 20.45

Newcastle United-Manchester United 20.45

Queens Park Rangers-Arsenal 20.45

Stoke City-Everton 20.45

Tottenham Hotspur-Swansea City 20.45

West Ham United-Chelsea 20.45

FC Liverpool-Burnley 21.00

Olvasói sztorik