Nemzetközi foci

Se videóbíró, se negyedik csere

Nem módosultak a labdarúgás szabályai az IFAB ülése után.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB mindhárom javaslatot elvetette szombati ülésén. Az észak-írországi Craigavadben rendezett tanácskozáson úgy döntöttek, hogy sem a hosszabbítás esetén felvetett negyedik cserelehetőséget, sem a tripla büntetést, sem a videóbíró bevezetését nem támogatják.
A tripla büntetés akkor valósulna meg, ha egy védő szabálytalansága nyomán piros lapot kap és a meccs után el is tiltják ezért, az ellenfél pedig büntetőhöz jut. Ennek kapcsán ugyanakkor Patrick Nelson, az északír szövetség főtitkára és IFAB-képviselője közölte: “Való igaz, hogy a büntetés ebben a formában túl szigorú.”

A videobíró alkalmazásáról Jerome Valcke, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára azt mondta: ez a futballtörténelem legnagyobb döntése lehet, amelyet nem szabad elsietni.

Az 1886-ban alapított, nyolcfős IFAB tagságának felét – 1913 óta – a FIFA adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

Olvasói sztorik