Nemzetközi foci

A bajnoki címről dönthet a Roma-Juve rangadó

A címvédő és listavezető az üldöző AS Roma otthonában lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető Juventus és a második helyen álló AS Roma hétfő esti összecsapásán eldőlhet, hogy a fővárosiak versenyben maradnak-e a scudettóért vagy a torinóiak ismét könnyedén védik meg címüket az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Massimiliano Allegri együttese jelenleg kilenc pont előnnyel vezeti a Serie A-t, és ha nem kap ki a római Olimpiai Stadionban, akkor nehéz elképzelni, hogy ekkora előnyt elherdáljon a pontvadászat befejezéséig. A Zebrák eddigi egyetlen vereségüket még tavaly októberben, a kilencedik fordulóban, a Genoa otthonában szenvedték el, kedden pedig a Bajnokok Ligájában a Borussia Dortmundot győzték le a nyolcaddöntő első felvonásán.

A Roma ugyan tavaly november óta nem talált legyőzőre a Serie A-ban, de idén két győzelem mellett hatszor csak döntetlent játszott. A fővárosiak csütörtök este botrányos körülmények között nyertek a Feyenoord otthonában, ezzel bejutottak a legjobb 16 közé az Európa Ligában. Francesco Totti, a Farkasok csapatkapitánya a találkozót megelőzően azt mondta, ha győznek Hollandiában, akkor a Juventust is két vállra fektetik majd, ez pedig akár fordulatot is hozhat a bajnokságban.

A rangadó legnagyobb hiányzója a Juventus játékmestere, Andrea Pirlo lesz, aki vádlisérülést szenvedett a Dortmund ellen, és legalább három hétig nem léphet pályára.

A Torino és a Napoli vasárnapi találkozóján két remek formában lévő csapat találkozik, előbbi ugyanis 11 mérkőzés óta veretlen és csütörtökön az Athletic Bilbao otthonában harcolta ki a továbbjutást az Európa Ligában, utóbbi pedig előző hét összecsapásán hat győzelmet aratott, és szintén bejutott a nyolcaddöntőbe a második számú kontinentális kupasorozatban.

Vasárnap egy másik olyan találkozóra is sor kerül, amelynek mindkét résztvevője ott lesz az EL nyolcaddöntőjében, az Internazionale a Fiorentinát fogadja.

A forduló minden találkozója negyedórás késéssel kezdődik majd, a csapatok így mutatnak szolidaritást a csőd szélén álló, sereghajtó Parmával, amely már az előző fordulóban sem tudta megrendezni hazai mérkőzését, és egyáltalán nem biztos, hogy a Genoa otthonában pályára tud majd lépni.

Serie A, 25. forduló:

szombat:
Chievo-AC Milan 20.45
vasárnap:
Cagliari-Verona 12.30

Atalanta-Sampdoria 15.00

Cesena-Udinese 15.00

Genoa-Parma 15.00

Palermo-Empoli 15.00

Sassuolo-Lazio 15.00

Internazionale-Fiorentina 18.00

Torino-Napoli 20.45

hétfő:
AS Roma-Juventus 20.45

Olvasói sztorik