Nemzetközi foci

Touré örökre a City-nél maradna

Ügynöke szerint az elefántcsontparti középpályás nem akar távozni Angliából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hetekben-hónapokban rengeteg hír jelent meg arról, hogy Yaya Touré nem érzi jól magát a Manchester City-nél, és a nyáron távozni akar a klubtól. A legutóbbi hírek szerint korábbi edzője, Roberto Mancini szeretné Milánóba csábítani, de most az elefántcsontparti középpályás ügynöke, Dimitri Seluk tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, ügyfele a manchesteri kékektől akar visszavonulni.

– Yaya szereti a Manchester City-t, és egyes hírek ellenére boldog a klubnál – mondta Selik a Sunday Mirrornak. – Tény, hogy az egész életét itt szeretné tölteni, a City-ből akar visszavonulni, és utána is a klubot akarja szolgálni. Ezért szeretném, hogy Yayának új szerződést kínáljon a klub. Ez egyáltalán nem a pénzről szól, hanem arról, hogy a klub tiszteli és szereti a legjobb játékosát, aki karrierje végéig a csapatban szeretne játszani.

Selik hiszi, hogy a 31 éves játékos a City legfontosabb játékosa, és kizártnak tartja, hogy Manuel Pellegrini vagy a vezetők elengednék az afrikai labdarúgót.

– Szerintem még 250 millió fontért sem adnák el, pedig nincs olyan vezetőedző a világon, aki ne akarná a csapatában tudni – mondta a játékosügynök, aki szerint Touré aktív pályafutása után is fontos szerepet tölthetne be a Manchester Citynél.

– Sportigazgatóként tudnám elképzelni. Gondoljanak bele, játszott Belgiumban, Ukrajnában, Görögországban, Franciaországban és Spanyolországban is, többszörös bajnok, BL valamint Afrika Kupa-győztes. Ismeri a világ futballját – mondta Selik.

Olvasói sztorik