Nemzetközi foci

„Bosszúra” készül a Manchester United ellen

Josh Brownhill a Vörös Ördögök utánpótlásában nevelkedett, de idő előtt elküldték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pikáns találkozó vár a Manchester United csapatára az angol FA Kupa nyolcaddöntőjében hétfő este. A Vörös Örödögök a harmadosztályú Preston North End otthonában lépnek pályára. Alighanem borítékolható a vendégsiker, ám a mérkőzés így is rejteget némi pikantériát a felek számára.

Josh Brownhill, a Preston középpályása ugyanis a United utánpótlásában nevelkedett, ám a Premier League-karrier kezdete előtt közölték vele, hogy nem folytathatja a csapat akadémiáján. A középpályást túl alacsonynak és könnyűnek találták ahhoz, hogy az angol élvonalban játsszon, ezért megváltak tőle. Brownhill most érthetően bizonyítani akar, hiszen anno kedvenc csapatát kosarazta ki a MU kedvéért.

– Még mindig tisztán emlékszem arra a napra, olyan, mintha tegnap történt volna – mesélteaz IBTimes riporterének az amúgy Manchester City-fanatikus Brownhill. – Bementem egy szobába a szüleimmel, ahol Brian McClair és Tony Whelan edzők vártak. Amikor közölték velem, hogy nem kínálnak ösztöndíjat nekem, szörnyű érzés volt. A Unitedet választottam a City helyett, pedig utóbbi csapat is szeretett volna soraiban tudni, de én kilenc évig a United korosztályos csapatait jártam végig.

Olvasói sztorik