Nemzetközi foci

A marokkói játékosokat sújtják

A FIFPro szerint a CAF a marokkói játékosokat bünteti.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro szerint az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) a marokkói játékosokat büntetette az ország szövetsége ellen múlt héten hozott ítéleteivel, ami elfogadhatatlan.

A CAF az ideivel együtt három Afrika Kupáról kizárta Marokkót, miután az ország illetékesei az ebolajárvány miatt nem akarták januárban megrendezni az idei kontinensviadalt. A marokkóiak halasztást kértek, ám az afrikai szövetség ezt nem engedélyezte, s végül Egyenlítői-Guinea adott otthont az eseménynek.

“A három tornára érvényes kizárás azt jelenti, hogy egy egész generáció futballistái számára válik lehetetlenné, hogy a legmagasabb szinten játszhassanak” – írta közleményében a játékosszervezet. – “Miért büntetik így a labdarúgókat, miért kell ilyen hatalmas árat fizetniük feletteseik döntéséért?”

A CAF egymillió dolláros (267 millió forint) bírságot szabott ki, és kilencmillió dollár kártérítést követel a marokkóiaktól, akik döbbenten fogadták és egyben visszautasították a büntetést.

Olvasói sztorik