Nemzetközi foci

Soha nem fogsz járni – dráma az amputáció után

A Liverpool szurkoló tetoválása sérült az amputáció után.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Andy Grant Afganisztánban volt 2009-ben járőr, egyik nap járőrözés közben pedig véletlenül rálépett egy robbanószerkezetre, lábát amputálni kellett.

A Liverpool szurkoló még a balesete előtt tetoválást varratott jobb lábára, amin a kedvenc klubjának címere és mottója („You’ll Never Walk Alone”, „Soha nem leszel egyedül”) szerepelt.

Az operáció sikeres volt, a műtétből gyorsan fel is ébredt Grant, ám a tetoválása „megváltozott”, az alkotás csonka maradt, és mára csupán a „You’ll Never Walk”, „Soha nem fogsz járni” felirat látható a 26 éves fiatalember lábán.

Grantot nem törte meg a műtét, minden rossz ellenére a történtek vicces oldalába próbál kapaszkodni. A sérülés és a félbeszakadt tetoválás arra ösztönzi, hogy művégtaggal fusson, versenyezzen és bizonyítson.

– Nagy Liverpool-szurkoló vagyok, ezért évekkel ezelőtt a Liver madarát és a klub himnuszát is jobb lábamra varrattam. A műtét után lerövidült az alkotás, de a hiányzó szó a továbbiakban csak motivál, és arra ösztönöz, hogy ne adjam fel a harcot. Kicsit bizarr látványt nyújt, de csak nevetek rajta. Minél többet akarok sétálni és futni. Versenyeken indulok, részt vettem az Invictus Games-en is, ami a paralimpiához hasonló sportesemény, ahol a fegyveres szolgálatban sérült veteránok indulnak. Nyertem érmeket, az amputáció csak motivál.

Grant reméli, hogy története sorstársait is inspirálja, az ő célja pedig egyértelmű: be akar kerülni a brit paralimpiai csapatba.

Olvasói sztorik