Nemzetközi foci

Az oroszok rendezték Capello tartozását

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU) rendezte Fabio Capello szövetségi kapitánnyal szemben tavaly június óta fennálló tartozását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az RFU – pénteki bejelentése szerint – azt követően tudta kifizetni az olasz tréner járandóságát, hogy 400 millió rubeles (1,6 milliárd forint) kölcsönt kapott Aliser Uszmanov milliárdostól, az Arsenal labdarúgócsapatának tulajdonosától, aki egyben a Nemzetközi Vívó Szövetség elnöke is.

Capello hivatalosan soha sem tett panaszt az elmaradt bére miatt, de még Michel Platini, az európai szövetség elnöke is a tartozás rendezését sürgette január 20-án, moszkvai látogatása során. Nyikolaj Tolsztih elnök akkor jelezte, hogy bár az RFU már megkapta a nemzetközi szövetségtől (FIFA) a tavalyi világbajnoki szereplésért járó támogatást, az nem elég arra, hogy kifizessék az olasz edzőt.

Az oroszok 2012-ben szerződtették Capellót a válogatott élére, majd 2014-ben megerősítették posztján. Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes szakembernek – aki az orosz előtt az angol válogatott szövetségi kapitánya volt – éves fizetése becslések szerint 7-8 millió euró. Novemberben derült ki, hogy több hónapja nem kapja meg a járandóságát, s akkor a szövetség jelezte, nincsen abban a helyzetben, hogy eleget tegyen kötelezettségének, annál az egyszerű oknál fogva, hogy “nincs pénze”.

A futballszövetség pénzügyi helyzete már csak azért is aggasztó, mert Oroszország 2018-ban világbajnokságot rendez.

Olvasói sztorik