Nemzetközi foci

Van Gaalt meglepte Fletcher távozása?

A holland szakember listáján szerepelt a WBA-hoz igazoló skót középpályás neve az FA-kupa meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Darren Fletcher a Manchester Unitedtől a West Bromwich labdarúgócsapatához szerződött nem sokkal a téli átigazolási határidő lejárta előtt. A skót válogatott játékos ingyen került a Premier League-ben a 15. helyen álló egyesülethez. Fletcher az MU-ban 342 mérkőzésen szerepelt, de ebben az idényben csak 11-szer jutott szóhoz. A 31 éves játékosnál 2011-ben súlyos bélbetegséget állapítottak meg, amellyel több, mint egy évig küzdött.

Úgy tűnik, a vörös ördögök holland szakvezetője, Louis van Gaal megfeledkezett arról, hogy a skót játékos már nem tagja a keretnek. A manchesteriek kedd este a Cambridge United ellen játszottak az FA- kupában, a West Brom új szerzeményének neve pedig szerepelt a holland tréner hivatalos listáján – a cserék között, igaz utólag már áthúzva. Helyére a kézzel feljegyzett Ashley Young került fel.

A Manchester végül Fletcher nélkül a megismételt mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a negyedosztályú Cambridge Unitedet, Rooneyék így bejutottak a 16 közé az FA Kupában.

A negyedik fordulós párharc január 24-én rendezett első találkozóján gól nélküli döntetlen született, ezért került sor a kedd esti újrajátszásra, immár az Old Traffordon. A vörös ördögök Mata (25.), Rojo (32.) és Wilson (73.) góljaival örülhettek a továbbjutásnak.

FA-kupa, 4. kör

Manchester United–Cambridge United 3–0

MU: De Gea – McNair, Smalling, Evans, Rojo (Young 81.) – Blind, Fellaini, Di María, Mata – Rooney, Van Persie (Wilson 65.) Menedzser: Louis van Gaal.

CU: Dunn – Tait, Coulson, Nelson (Miller 86.), Taylor – Donaldson, Champion, McGeehan, Simpson (Kaikai 61.), Chadwick (Morrissey 51.) – Elliott. Menedzser: Richard Money

Gól: Mata (25.), Rojo (32.) , Wilson (73.)

Olvasói sztorik