Nemzetközi foci

Nagy halat fogott ki a Roma

Az olasz klub leigazolta a CSKA Moszkva támadóját, az elefántcsontparti Seydou Doumbiát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A CSKA Moszkva hivatalosan is megerősítette, hogy az AS Romával mindenben megegyezett Seydou Doumbia eladásával kapcsolatban. A 27 éves elefántcsontparti támadó jelenleg az Afrika-kupán szerepel, de állítólag már a személyes feltételekben is megállapodott az olasz klubbal, amely olasz sajtóhírek szerint 15 millió eurót fizet a moszkvaiaknak.

A villámgyors csatár az ősszel háromszor is betalált a Bajnokok Ligájában a Manchester City kapujába, és a rómaiak is testközelből tapasztalhatták képességeit, hiszen ugyanabban a csoportban szerepeltek. Az afrikai csatárt több neves klubbal is szóba hozták, de a Roma mindenképp szerette volna leigazolni, hogy pótolja a Milanhoz kölcsönbe kerülő Destrót. Doumbia az őszi szezonban 13 orosz bajnokin hét, hat BL-mérkőzésen három gólt szerzett.

Az afrikai játékos 2011 óta volt a CSKA játékosa, és 41 bajnoki mérkőzésén 29 gólig jutott. Doumbia azért is választotta a Farkasokat, hogy együtt játszhasson a klub legendás kapitányával.

– Azért a Romát választottam, mert igazi támadófutballt játszik, és így együtt szerepelhetek Francesco Tottival, aki egy órási játékos – mondta Doumbia a Corriere dello Sport-nak adott nyilatkozatában.

Olvasói sztorik