Nemzetközi foci

Soha nem látott sérüléshullám a Bundesligában

A tavaszi rajton legalább 70 hiányzó lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavaszi rajton különböző okok miatt közel hetven játékosra nem számíthatnak az edzők a német labdarúgó-bajnokság 18 csapatánál – ilyenre korábban még soha nem volt példa.

A különös rangsort a Schalke 04 vezeti, itt a tréner, Roberto Di Matteo kilenc futballistája szerepeltetésétől kénytelen eltekinteni a szombati, Hannover 96 elleni hazai mérkőzésen – a másik véglet az 1. FC Köln, amelynél mindössze egy játékos hiányzik sérülés miatt. A címvédő és éllovas Bayern München is érintett, Pep Guardiola vezetőedző öt labdarúgóját kénytelen nélkülözni, míg augsburgi kollégája, Markus Weinzierl nyolc játékosára nem számíthat.

A mintegy hetven hiányzó futballista különösen sok az év ezen szakaszában, a korábbi években a Bundesliga tavaszi rajtja előtt ez a szám egyszer sem érte el az ötvenet. A sérülések és eltiltások mellett a jelenleg zajló Afrika Kupa és Ázsia Kupa is sok labdarúgót tart távol a német bajnokságtól, utóbbi két tornán összesen tízen szerepelnek még, vagy szerepeltek olyan sokáig, hogy egyelőre még nem állhatnak edzőjük rendelkezésére.

Bayern-hiányzók:

Franck Ribéry és Rafinha nélkül kezdi a Bundesliga tavaszi idényét az éllovas Bayern München.

A francia szélső jobb combjában szenvedett izomszakadást edzésen, a brazil védőnek pedig a szalagjai sérültek a bal lábában. Mindkettőjükre legalább kéthetes kényszerpihenő vár.

Pep Guardiola vezetőedző helyzetét nehezíti, hogy a Bayernnél hosszabb időre kidőlt a novemberben bokatörést szenvedett Philipp Lahm, valamint a spanyol Javi Martinez és Thiago Alcantara.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik