Nemzetközi foci

Ők lehetnek Nikolics riválisai

A Videoton csatára iránt több külföldi klub is érdeklődik, de vajon hol lenne a legjobb helye?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban egyre több hír látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Nikolics Nemanja eligazol a Videotonból. A magyar válogatott támadójának távozása folyamatosan témát szolgáltat a sportsajtóban, de már nem csak itthon, hanem külföldön is. Legutóbbi híresztelések szerint az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace, a másodosztályban vitézkedő Reading, a spanyol Primera Divísionban egyre jobb teljesítményt nyújtó Celta Vigo, illetve a francia élvonalbeli Bordeaux és a cseh Sparta Praha is szívesen leigazolná honfitársunkat.

A Rangadó. hu utánajárt, hogy az említett csapatoknál kik lehetnek Nikolics esetleges vetélytársai, illetve melyik együtteshez érné meg leginkább igazolnia.

Kezdjük a legnagyobb nevű csapattal, amely nem más, mint Premier League jelenlegi 13. helyezettje, a Crystal Palace. A londoni klub vezetőinek talán nem a csatárposztot kellene megerősíteniük, hiszen nagyon jó nevekkel rohamozhatnak. Kezdjük a sort a Manchester Unitedben is megforduló Wilfried Zahával, aki nem mellesleg már az angol válogatottban is többször kapott szerepet. A 22 éves támadó 15 bajnokin egyszer volt eredményes, de a mezőnymunkájával nagyon hasznos tagja volt a csapatnak.

Marouane Chamakh-kal sem lenne egyszerű feladat megküzdeni, hiszen a 31 esztendős marokkói válogatott két és fél szezont lehúzott az Arsenalban. Eddig 13 bajnokin egyszer tudott eredményes lenni a mostani idényben. Dwight Gaybe a csapat házi gólkirálya a maga öt találatával, amit 15 mérkőzésen produkált. A szintén angol Fraizer Campbell-ről sem szabad elfeledkezni, aki 13 bajnokin háromszor szomorította az ellenfél kapusát. A 27 éves csatár korábban a Manchester Unitedben, a Tottenhamben, és a Sunderlandben is megfordult. Továbbá januártól a Kristály Palotában folytatja pályafutását az Arsenal ifjú titánja, Yaya Sanogo is.

A Readingnél már nem hemzsegnek a jobbnál jobb csatárok, de azért két támadót ki lehet emelni. A 27 éves ír Simon Cox futballozik a legjobb formában eddig, hiszen 25 bajnokin nyolcszor tudott eredményes lenni. A rutint Pavel Pogrebnyak képviseli. A 31 éves orosz támadó éveket játszott a Zenitben.

A Primera Divisiónban szereplő Celta Vigónál a két tapasztalt csatár mellett több fiatal játékos képviseli a támadószekciót. A 28 éves spanyol Nolito 19 bajnokin ötször tudott eredményes lenni, míg éktársa, a harmincéves argentin Joaquin Larrivey 18 találkozón hétszer talált a hálóba.

A Ligue 1-ben szereplő Bordeaux keretében nem kevesebb, mint tíz csatár található, tehát kérdéses, hogy szükség lenne-e Nikolicsra. Kivéve, ha a franciák a sérült mali válogatott Cheick Diabaté helyére nem akarnak szerződtetni valakit… A 26 éves afrikai 15 bajnokin nyolcszor volt eredményes.

A cseh élvonalban szereplő Sparta Praha együttese sokat nyerne Nikoliccsal, hiszen kevés csatár van a keretben, és közülük is csak a 33 éves David Lafata felel a gólokért. A veterán cseh támadó tíz találatnál jár a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik