Nemzetközi foci

Felvidéknek is lesz válogatottja

Már be is jegyezték a Felvidéki Labdarúgó Egyesületet, akár idén megalakulhat a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Várhatóan már az idei évben saját válogatottjuk lesz a felvidéki magyaroknak, az ehhez vezető folyamat a Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) bejegyzésével már meg is kezdődött.

Varga Péter, az FLE elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a felvidéki magyarok leendő válogatottjának játékoskeretét a felvidéki labdarúgó-bajnokságban (FLB) szereplő csapatokból válogatják majd össze, a jogi háttérszervezete pedig az FLE lesz.

A bajnokság sportkedvelő amatőrök kezdeményezése alapján, önszervező módon jött létre két éve. A sorozatot, amelyben Dél-Szlovákia főként magyarok lakta régióinak mintegy negyven együttese vesz részt, a felvidéki magyar válogatott létrehozásának távlati céljával alakították.

– A felvidéki labdarúgó-válogatott ötletének megvalósítása mára elérhető közelségbe került, bejegyeztük a háttérszervezetet és felvettük a kapcsolatot a Független Labdarúgó Szövetségek Konföderációjával (ConIFA), ahová várhatóan hamarosan teljes jogú tagként is felvételt nyerünk – számolt be terveikről Varga Péter hozzátéve, hogy amennyiben ez utóbbira sor kerül, a ConIFA-nak a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület (SZLE) után még egy magyar tagja lesz.

Varga kiemelte azt is, hogy reményeik szerint a válogatott már az idén összeállhat, s első meccsét szeretné az SZLE csapatával játszani, amellyel már nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik