Nemzetközi foci

Klubvilágbajnok a Real Madrid

Sergio Ramos és Gareth Bale szerezte a spanyolok góljait az argentin San Lorenzo elleni döntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A spanyol Real Madrid nyert a Marokkóban rendezett FIFA klubvilágbajnokságot, miután a Marrakesben rendezett döntőben 2-0-ra legyőzte az argentin San Lorenzo csapatát. Az európai Bajnokok Ligája címvédőjének góljait Sergio Ramos és Gareth Bale szerezte.

A Real olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti csupán egy változást tartott szükségesnek a mexikói Cruz Azul elleni elődöntőt (4-0) követően: James Rodriguez helyett Asier Illarramendi kezdett a középpályán.

https://www.youtube.com/watch?v=gdOQ8_OX1mY

A spanyolok rögtön az első percben vezetést szerezhettek volna, hiszen Toni Kroos labdaszerzése után Cristiano Ronaldo következett, de beadása után Karim Benzema nem tudott a hálóba találni. Az ötödik percben Ronaldo szabadrúgása veszélyesen pattant meg a sorfalon, de a labda végül éppen Sebastian Torrico kapus kezei között kötött ki. A 28. percben Benzema lövését fogta az argentinok hálóőre.

Nyolc perccel később egy madridi ellentámadás során Benzema passza után Bale lövés szögletre mentette Torrico, de Kroos beívelését Sergio Ramos – átugorva Mario Yepest – a hálóba fejelte (1-0). A szünet után is a Real támadójátéka dominált. Az 51. percben újabb gólt kapott a Libertadores Kupa-címvédő: Isco labdáját Bale lőtte a kapus alatt a hálóba (2-0).

A San Lorenzo csak egy-két alkalommal volt képes veszélyeztetni Iker Casillas hálóját, Enzo Kalinski előtt adódott a legveszélyesebb lehetőség, azonban a spanyol végig hatékonyan védett. A Real fennállása során először lett klubvilágbajnok, Carlo Ancelotti viszont másodszor nyert aranyérmet ezen a tornán, először 2007-ben az AC Milan élén járt sikerrel.

Olvasói sztorik