Nemzetközi foci

Megbüntették a horvátokat a milánói balhé miatt

Részben lezárt stadionban játszanak a horvátok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A horvát labdarúgó-válogatottnak részben lezárt stadionban kell majd fogadnia a norvég csapatot Európa-bajnoki selejtezőn.

Az európai szövetség fegyelmi bizottsága azért büntette meg a horvátokat, mert szurkolóik az olaszok elleni, november 16-i, milánói mérkőzésen randalíroztak a lelátón, emiatt kétszer fel kellett függeszteni a játékot. A március 28-i, zágrábi találkozón 8000 hely biztosan üresen marad a Makszimir Stadionban, emellett a horvát szövetségnek 80 ezer eurós bírságot is fizetnie kell a drukkerek petárdázásáért, illetve rasszista megnyilvánulásaiért. A milánói összecsapáson történtek miatt az olasz szövetség is fizetni kényszerül, mégpedig 13 ezer eurót.

Előbb az első félidőben kellett rövid időre félbeszakítani a mérkőzést, majd a 75. perctől szünetelt ismét a játék mintegy tíz percig, mivel a horvát drukkerek petárdákat és füstbombákat dobáltak a pályára. A randalírozó szurkolókat a rohamrendőrök fékezték meg. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A horvátok és az olaszok tíz ponttal állnak az első, illetve második helyen a H csoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik