Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nagy nyomás alatt lép pályára a City Rómában

Két hely még kiadó a BL nyolcaddöntőjében. Továbbjutásért harcol a City és a Róma.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A CSZKA Moszkva beleszólhat ugyan még a továbbjutásba, de nagy valószínűséggel az AS Roma és a Manchester City ki-ki meccset játszik egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének szerdai játéknapján.

Annyiban mindenképpen az AS Roma van a legkedvezőbb helyzetben a három, egyformán ötpontos csapat közül, hogy győzelemmel mindenképpen nyolcaddöntős lesz.

“A Citynek kötelező nyernie, így rajta van nyomás, nem a Román” – jelentette ki Gervinho, az olaszok elefántcsontparti támadója, holott az olasz együttes számára is alakulhatnak kedvezőtlenül az eredmények.

Nem segíti az angol bajnok helyzetét, hogy hétvégén megsérült legnagyobb sztárja, az argentin Sergio Agüero, aki mesterhármast ért el az ötödik fordulóban a Bayern ellen, ezzel megőrizte csapata továbbjutási reményeit. Rajta kívül eltiltás miatt nem játszhat a középpályás Yaya Touré sem, de a védő Vincent Kompany, továbbá két középpályás, Stefan Jovetic és Fernandinho sem teljesen egészséges.

“Sergio világklasszis, az egész szezonban nagyszerűen játszott, rosszkor jött a sérülése. Nehéz lesz őt és Yayát pótolni, de nagyon erős keretünk van, ezért nem aggódom” – mondta a csatár James Milner, aki hozzátette, a Bayern München legyőzése után bízik abban, hogy Rómában is nyerni tudnak.

A CSZKA továbbjutása csak akkor jöhet össze, ha idegenben legyőzi a már biztos csoportelső bajor csapatot és a Roma nem gyűjti be a három pontot. A Roma-Manchester City rangadón a döntetlen az olaszoknak jó, amennyiben a CSZKA is pontot szerez a müncheniek vendégeként. Ha viszont az oroszok kikapnak, a 0-0 az olaszok, minden további döntetlen pedig az angolok továbbjutását eredményezi. A City győzelmével akkor jut a legjobb 16 közé, ha a CSZKA nem nyer Münchenben.

A szerdai játéknapon még egy továbbjutó hely dől el, amelyért a hétpontos Sporting Lisboa és az ötpontos Schalke 04 harcol. Előbbi a már továbbjutott Chelsea vendége lesz, utóbbi pedig Mariborban lép pályára. Az egymás elleni eredmények miatt a Sportingnak a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A Barcelona a csoportelsőségért játszik hazai pályán a Paris Saint-Germainnel, amelytől kikapott Párizsban.

A Bajnokok Ligája 6. fordulójának szerdai műsora:

E csoport:

AS Roma (olasz)-Manchester City (angol) 20.45

Bayern München (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Manchester City 5 (7-8), 3. AS Roma 5 (8-12), 4. CSZKA Moszkva 5 (6-10

F csoport:

FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45

Ajax Amsterdam (holland)-APOEL (ciprusi) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 13 pont, 2. (és továbbjutott) FC Barcelona 12, 3. Ajax Amsterdam 2, 4. APOEL 1

G csoport:

Chelsea (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45

Maribor (szlovén)-Schalke 04 (német) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Chelsea 11 pont, 2. Sporting Lisboa 7, 3. Schalke 04 5, 4. Maribor 3

H csoport:

FC Porto (portugál)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45

Athletic Bilbao (spanyol)-BATE Boriszov (fehérorosz) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) FC Porto 13 pont, 2. (és továbbjutott) Sahtar Donyeck 8, 3. Athletic Bilbao 4, 4. BATE Boriszov 3

A csoportok első két helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe, a harmadikok átkerülnek az Európa Ligába, a legjobb 32 közé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik