Nemzetközi foci

Mégsem kap sárgát Messi

Mégsem kap sárgát Messi, amiért megdobták egy palackkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Spanyol Labdarúgó Szövetség eltörölte azt a sárga lapot, amelyet Lionel Messi, az FC Barcelona argentin sztárjátékosa kapott a Valencia elleni vasárnapi rangadó hosszabbításában időhúzás miatt.

A csatár a szögletzászlónál ünnepelte Sergio Busquets 94. percben szerzett győztes gólját társaival, amikor egy a nézőtérről ledobott ásványvizes műanyag palack eltalálta őt. A játékvezető ezt követően mutatta fel a sárga lapot Messinek, mert úgy vélte, a játékos húzta az időt, amikor a homlokát dörzsölgette, többször megállt és előrehajolt, míg a saját térfelére átért. Az RFEF-nek az esetet vizsgáló bizottsága utóbb nem látta megalapozottnak, hogy az argentin futballista “szándékosan húzta az időt”, inkább arra az álláspontra helyezkedett, hogy a játékos cselekedete “normális reakció volt egy olyan labdarúgótól, akivel szemben egy szurkoló agresszívan lépett fel”.

A házigazda Valencia hétfőn közölte, hogy kideríti, ki dobta meg Messit, s az elkövetőt örökre kitiltja a Mestalla Stadionból. A Barcelona 1-0-ra nyerte a rangadót, így kétpontos hátránnyal második a listavezető a Real Madrid mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik