Nemzetközi foci

Elutasították a szerb-albán óvást

Az UEFA elutasította a szerbek és az albánok óvását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az európai szövetség a szerbeknek ítélte 3-0-s eredménnyel a találkozót, ugyanakkor hárompontos levonással is sújtotta Szerbiát.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes bizottsága elutasította az albán és a szerb szövetség óvását, így az eredeti döntésnek megfelelően a két ország októberi, félbeszakadt Európa-bajnoki selejtezőjét 3-0-s eredménnyel a házigazda szerbeknek ítélte, ugyanakkor három pontot le is vont a hazai válogatottól.

Az október 14-én rendezett botrányos belgrádi mérkőzés miatt mindkét szövetséget 100 ezer euróra büntették, a szerbeknek pedig két hazai selejtezőjüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk. A szerb csapat ennek megfelelően a novemberi, dánok elleni összecsapást üres lelátók előtt játszotta le.

A találkozót az első félidő 42. percében, 0-0-s állásnál szakították félbe, mert dulakodás tört ki a szerb és az albán csapat játékosai között, és ehhez a nézők is csatlakoztak. Az incidens kiváltó oka az volt, hogy quadrocopterrel egy Nagy-Albániát ábrázoló zászlót irányított valaki a pálya fölé. A nézők megdobálták az albán futballistákat, ők az öltözőbe menekültek, és a körülmények miatt nem akarták folytatni a játékot. Egyórás szünet után a bíró végleg lefújta a mérkőzést.

Az I csoportban az albánok 4 ponttal a harmadik, míg a szerbek 1 ponttal a negyedik helyen állnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik