Nemzetközi foci

Ez a három bombagól verseng a Puskás-díjért

Van Persie, J. Rodríguez és S. Roche harcol a díjért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Robin van Persie, James Rodríguez és egy női labdarúgó, az ír Stephanie Roche maradt versenyben az év legszebb góljáért járó Puskás-díjra jelöltek közül.

A tíz kiválasztottra hétfőig lehetett szavazni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján, a szervezet pedig ezt követően hozta nyilvánosságra az első hármat, akik között most új voksolás indul. Van Persie a brazíliai világbajnokságon, a címvédő spanyolok elleni csoportmérkőzésen szerzett egyenlítő góljával indult harcba a díjért: a Manchester United támadója egy hosszú keresztlabdát látványos csukafejessel továbbított a hálóba. James Rodríguez az uruguayiak elleni nyolcaddöntőben a lefejelt labdát mellel maga elé tette, majd mielőtt lepattant volna a földre, úgy bombázott a hálóba, hogy a labda a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé. Stephanie Roche egy ír bajnokin lőtt nagyszerű bombagólt úgy, hogy előtte egy szép esernyőcsellel játszotta magát tisztára. Meglepetésre nem került a döntősök közé a címvédő Zlatan Ibrahimovic, aki ezúttal egy “skorpió-sarkazással” szerzett góllal került a listára. A svéd futballista a háta mögé félmagasan érkező labdát egy védő szorításában sarkalta a kapuba.

A három jelölt listája (A FIFA honlapja alapján):

Stephanie Roche (ír) – 2013. október 20., Peamount United-Wexford Youths, ír bajnoki

James Rodríguez (kolumbiai) – 2014. június 28., Kolumbia-Uruguay vb-nyolcaddöntő

Robin van Persie (holland) – 2014. június 13., Spanyolország-Hollandia, vb-csoportmérkőzés

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke 2009. október 20-án, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián jelentette be, hogy a FIFA Puskás-díjat alapít, mellyel az év legszebb góljának szerzőjét jutalmazza. A díjnyertes gólról internetes szavazás dönt, a győztes minden évben a FIFA “Év játékosa” gálán veheti át a díjat. Elsőként Cristiano Ronaldo kapta meg a trófeát 2009-ben, a Manchester United színeiben szerzett találatáért. A portugál csatár Puskás Ferenc özvegyétől vehette át a legszebb gólért járó díjat. 2010-ben Hamit Altintop győzött, 2011-ben Neymar, míg 2012-ben a szlovák Miroslav Stoch, tavaly pedig Ibrahimovic kapta a díjat. Mostantól a fennmaradó három gólra lehet szavazni. A végső győztest 2015. január 12-én, a FIFA Aranylabda-gáláján, Zürichben hirdetik ki. A szavazás aznap, az esti show közben zárul le.

Olvasói sztorik