Nemzetközi foci

Dzsudzsák Balázs több mint háromnegyed-milliárdot keres évente

A sports.ru oldal szerkesztői idén is összeállították az orosz élvonal kereseti ranglistáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legtöbb pénzt – szezononként hétmillió eurót – a brazil válogatott, illetve az orosz címvédő, és jelenlegi is listavezető Zenit játékosa, a góllövőlistát holtversenyben vezető Hulk teszi zsebre. Őt honfitársunk Dzsudzsák Balázs német csapattársa, a Dinamo Moszkvát erősítő Kevin Kuranyi követi 5,7 millióval. Ötmilliót keres minden bajnokságban Kokorin (Dinamo) és Garai (Zenit).

A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs holtversenyben a 21. helyen áll két és félmillió euróval, vagyis nagyjából 765 millió forintos éves fizetéssel, ezzel klubjában a nyolcadik helyet foglalja el a bérlistán.

A sports.ru a listát bennfentesek források – klubvezetők, edzők, menedzserek, és maguk a játékosok – segítségével készítette el. Az összegek a fizetést és az aláírási bónusz átlagát tartalmazzák. Hulk éves fizetése a szerkesztők szerint ötmillió euró, de ötéves szerződése aláírásáért plusz tízmilliót kapott Szentpéterváron, ez utóbbit átlagolták, így jött ki a hétmilliós éves bér. Az adatok nem tartalmazzák az eredményességi prémiumot. A Szpartak Moszkva és az orosz válogatott csatára, Artem Dzjuba fizetése 1,2 millió euró évente, de a pontprémiuma jó esetben további félmillió lehet. Dzsudzsák francia válogatott csapattársa, Mathieu Valbuena éves fizetése 3,4 millió euró, de további félmilliót kap évente, ha egy bizonyos számú mérkőzésen pályára lép.

A lista első nyolcvan helyezettje mindössze hét klubból (Zenit, Dinamo Moszkva, Lokomotiv Moszkva, Szpartak Moszkva, CSZKA Moszkva, Rubin Kazany, FK Krasznodar) kerül ki.

https://www.youtube.com/watch?v=I4HJTfsjTKk

Olvasói sztorik