Nemzetközi foci

Real Madrid- és Barca-fölény a védőknél

A Realból öt, a Barcelonából pedig négy védő esélyes, hogy bekerüljön az Év csapatába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridból öt, az FC Barcelonából pedig négy játékos szerepel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, valamint a futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet által kiadott listán, amelyről az Év csapatába kerül majd a négy legtöbb szavazatot begyűjtő védő.

A két spanyol nagycsapaton kívül a Bayern Münchenből három, a Chelsea-ből és Manchester Cityből, valamint a Paris Saint-Germainből egyformán két futballista került be a névsorba, amely az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund egy-egy játékosával vált teljessé.

Hétfőn közölték a kapusok listáját, azon a Bayern München és a világbajnok német válogatott hálóját védő Manuel Neuer mellett a chilei Claudio Bravo (FC Barcelona), a belga Thibaut Courtois (Chelsea), a spanyol Iker Casillas (Real Madrid) és az olasz Gianluigi Buffon (Juventus) szerepel.

A FIFA és a FIFPro minden esztendőben megnevezi az év tizenegyét, az álomcsapatba egy kapus, négy védő, valamint három-három középpályás és csatár kerül be. A többi csapatrész listáját sorrendben pénteken és jövő hétfőn teszik közzé. A jelöltekre több tízezer profi futballista adhatja le szavazatát világszerte, a győztesek névsorát pedig a január 12-i, zürichi FIFA-gálán hozzák nyilvánosságra.

A védők listája:

David Alaba (osztrák, Bayern München), Jordi Alba (spanyol, FC Barcelona), Dani Alves (brazil, FC Barcelona), Jerome Boateng (német, Bayern München), Daniel Carvajal (spanyol, Real Madrid), David Luiz (brazil, Paris Saint-Germain), Filipe Luis (brazil, Chelsea), Diego Godín (uruguayi, Atlético Madrid), Mats Hummels (német, Borussia Dortmund), Branislav Ivanovic (szerb, Chelsea), Vincent Kompany (belga, Manchester City), Philipp Lahm (német, Bayern München), Marcelo (brazil, Real Madrid), Javier Mascherano (argentin, FC Barcelona), Pepe (portugál, Real Madrid), Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Thiago Silva (brazil, Paris Saint-Germain), Raphael Varane (francia, Real Madrid), Pablo Zabaleta (argentin, Manchester City)

Olvasói sztorik