Nemzetközi foci

Petárda miatt amputálták a balhátvéd karját

Andreas Schickert az intenzív osztályon kezelik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Petárdabaleset miatt amputálni kellett az egyik karját Andreas Schickernek, az osztrák másodosztályú SV Horn védőjének. A 28 éves játékost súlyos sérülésekkel az intenzív osztályon kezelik.

A tragikus balaset Bruck an der Mur városában történt vasárnap hajnali 3 óra 25 perckor. A Kurier beszámolója szerint a kiérkező rendőröket szörnyű látvány fogadta: Schicker véresen feküdt a földön, mindkét keze súlyosan megsérült, a mellette álló barátja szintén sokkos állapodban volt, ő is megsérült.

A futballistát egy grazi kórházba szállították, ahol órákig operálták, de a bal karja annyira szétroncsolódott, hogy az orvosok minden próbálkozása ellenére amputálni kellett. Schicker jobb karja is több helyen eltörött, a kórház tájékoztatása szerint még további operációk szükségesek. A játékos jelenleg az intenzív osztályon fekszik, egyelőre nincs kihallgatható állapotban.

Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a tragédiához. A baleset helyszínén a nyomozók Németországban gyártott pirotechnikai eszközök nyomaira bukkantak, amelyek Ausztriában nem is megvásárolhatók, a petárdát pedig csak hozzáértő gyújthatta volna meg.

Olvasói sztorik