Nemzetközi foci

Köln: nem engedhetjük meg Podolskit

A német klub anyagi korlátok és a csapategység szempontjából sem engedheti meg magának a világbajnokot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kölni csapat elöljárói beismerték, hogy anyagilag nem engedhetik meg maguknak Lukas Podolski szerződtetését. A klub elnöke ennek ellenére azt is hangsúlyozta: a német világbajnok lehetséges visszatérésével megbontanák a csapategységet.

Hosszú ideje hzzódik L. Podolski lehetséges távozása Londonból, a kérők listáján pedig rendre felbukkan a Köln neve is, mivel a friss világbajnok a klub neveltje. A válogatott játékos ősszel alig kap lehetőséget az Ágyúsoknál, ezért jövője bizonytalan a Szigetországban.

A legfrissebb hírek szerint Arsene Wenger a téli átigazolási időszakban nem engedné el a 29 éves támadót, miközben a Schalke cáfolta azokat a pletykákat, miszerint konkrét ajánlatot tettek volna Podolskiért.

A német játékos közel 160 meccset játszott le korábban a Köln színeiben, ám nevelőegyesülete – akik pillanatnyilag a 10. helyen tanyáznak a Bundesligában – anyagi korlátok miatt nem igazolhatja le őt.

– Nincs felesleges öt millió eurónk és egy Podolskihoz hasonló játékos fizetését sem tudjuk megfizetni – mondta a kölni menedzser, Jorg Schmadtke a Bildnek. Podolskinak olyan csapatban a helye, ahol elég játékidőt kap, és megmutathatja erősségeit. Jelenleg nem tudjuk megfizetni őt.

A klub elnöke, Werner Spinner szerint negatív hatással lenne a játékos érkezése a csapatra és magára Poldira is.

– Nem lenne egyszerű egy százhuszonegyszeres válogatott és BL-t megjárt játékost beépíteni a csapatba. Nem akarunk egy labdarúgónkra sem túl nagy terhet pakolni. Podolski egy népszerű figura, de érkezésével csak egységünket veszélyeztetnénk.

Olvasói sztorik