Nemzetközi foci

Gibraltár: hét gól alatt maradni

A gibraltári kapus reméli, nem kap hatnál többet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem akar hat gólnál többet kapni a világbajnok német válogatottól Jordan Perez, a gibraltári futballcsapat kapusa a két együttes péntek este sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőjén.

“Hét kapott gól alatt elégedett leszek, akkor ugyanis elmondhatjuk magunkról, hogy jobbak vagyunk, mint a brazilok” – nyilatkozta a hálóőr a Sport Bild című napilapban, utalva arra, hogy a nyári vb-n a németek 7-1-re győztek az elődöntőben a házigazda brazil csapat ellen.

Gibraltár tavaly vált az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tagjává, s most először vesz részt nagy torna selejtezősorozatában. A javarészt amatőr futballistákból álló válogatott eddigi három mérkőzésén 17 gólt kapott, egyet sem szerzett, így a D csoport utolsó helyén áll.

“A vb-győztessel játszunk, ezzel máris valóra vált egy álom” – nyilatkozta Allen Bula szövetségi kapitány, hozzátéve: azt kérte a játékosaitól, hogy élvezzék a mérkőzést.

“Természetesen idegesek lesznek, mert a világ legjobbjaival kerülnek szembe, ugyanakkor ez büszkévé is teszi őket. Jó benyomást akarunk kelteni Nürnbergben, ez éppen elég motiváció a futballistáimnak” – mondta a kapitány.

A D csoportban három kör után a lengyeleknek és az íreknek is hét pontjuk van, a németek és a skótok négy-négy ponttal harmadikok és negyedikek, Gibraltárt a hárompontos Grúzia előzi meg az ötödik helyen.

Olvasói sztorik