Nemzetközi foci

A fiatal magyar balhátvéd visszatérne Milánóba

Tamás Krisztiánt nem érdeklik a posztok, csak az, hogy minél többet játszhasson a harmadosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amikor Tamás Krisztián az életkora miatt kikerült az AC Milan utánpótlásából, eleinte arról volt szó, hogy helyet kap a felnőtt keretben, de végül nem így lett, ezért a Varese lecsapott rá és kölcsönvette. Némi meglepetésre az olasz harmadosztályú együttesben nagyon kevés játéklehetőséget kap, éppen ezért is volt megdöbbentő, hogy Dárdai Pál számításba vette a válogatott bő keretében.

A 19 éves balhátvéd a pianetamilan.it oldalon elmondta, amikor meghívót kapott a válogatottba, azt hitte, hogy viccelnek vele.

– A csapattársak és az edző szempontjából milyen döntés volt, hogy a Varesét választotta? Mit gondol, hol végezhet jelenlegi csapata ebben a szezonban?
– Nagyon jó, mind a csapattársak, mind a szakmai stáb szempontjából. Sajnos eddig nem játszottam túl sokat, de biztos vagyok benne, hogy az edzőtől hamarosan több lehetőséget kapok. Biztos vagyok benne, hogy bennmaradunk, fejlődünk és javulunk – kezdte Tamás Krisztián.

– Korábbi trénere, Filippo Inzaghi jelenleg az AC Milan felnőtt csapatának vezetőedzője. Milyen érzés a felnőttek kispadján látni őt?
– Véleményem szerint nagy edző lesz, és sokáig ül majd a piros-feketék kispadján. Ugyanakkora karriert jósolok neki edzőként, amilyet játékosként elért. Öröm volt vele dolgozni edzőként és emberként egyaránt, nagyon sokat segített nekem, az ő irányítása alatt nagyon sokat fejlődtem. Ha a Milanra gondolok, eszembe jut, hogy még mindig hároméves szerződésem van, és az álmom, hogy Milánóban játsszak. Remélem, lesz még Inzaghi az edzőm a jövőben…

– Még fiatal, de már meghívták a felnőtt válogatottba. Mit érzett, amikor meghallotta a hírt?
– Nem hittem el! Azt hittem, hogy ez egy vicc, mert még fiatal vagyok, de csodálatos élmény, hogy a nemzeti csapatnál számítanak rám, segített felnőni. A válogatottban játszani számomra a legfontosabb dolog. Remélem, kijutunk az Európa-bajnokságra. Hiszünk benne.

– Mit vár ebben a szezonban saját magától?
– A legjobb tudásom szerint fogom segíteni a Varesét, hogy megmeneküljön a kieséstől. Szeretnék többet játszani, mert eddig kevés lehetőséget kaptam. Megpróbálom „zavarba hozni” az edzőt, és befolyásolni a döntését. Bettinelli ki akar próbálni más posztokon is, de nekem nem számítanak a posztok, csak az érdekel, hogy játsszak, mert fiatal vagyok, ennyi…

Olvasói sztorik