Nemzetközi foci

Neuer megérdemelné az Aranylabdát

Manuel Neuer megérdemelné, hogy elnyerje az FIFA-Aranylabdát - véli elődje, Oliver Kahn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bayern München és a német válogatott korábbi kapusa szerint Neuer egy magasabb szintre emelte ezt a posztot, a brazíliai világbajnokságon pedig lenyűgöző teljesítményt nyújtott.

A bajor klubban 14 évig védő, a nemzeti együttessel 2002-ben világbajnoki ezüstérmes, 45 éves Kahn saját tapasztalatból tudja, hogy a kapusokkal szemben érvényesül egyfajta blokk a szavazásnál – ő maga a FIFA-nál második, az Aranylabda-voksoláson pedig harmadik lett 2002-ben -, ettől függetlenül szerinte Neuer megérdemli, hogy a legjobbnak válasszák.

A 28 éves müncheni hálóőrnek ugyanakkor már a vb-aranyérmes csapatból is akad öt vetélytársa, a nemzetközi szövetség 23-as listájára ugyanis Mario Götze, Thomas Müller, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger és Toni Kroos is felkerült.

A FIFA-nál az év játékosa még sosem volt kapus, Aranylabdát pedig egyedül a szovjet Lev Jasin nyert 1963-ban. Az összevont FIFA-Aranylabdát először a 2010-es teljesítmények alapján ítélték oda.

A névsort december 1-jén szűkíti háromfősre a FIFA. A szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, illetve újságírók szavazatai alapján a január 12-i FIFA-gálán hirdetnek győztest.

Olvasói sztorik