Nemzetközi foci

Katar: éjfélkor lehetnek a vébé meccsek

Lehetséges, hogy mégis nyáron és késő éjszaka rendezik meg a vébé-meccseket Katarban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra is bizonytalan, hogy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság Katarban az év mely hónapjaiban kerül megrendezésre. Korábban a hírek arról szóltak, hogy Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint nem januárban vagy februárban, hanem novemberben kellene megrendezni a 2022-es játékokat. A svájci sportvezető azt mondta: nem tartja járható útnak az év első két hónapjában lebonyolítani a tornát, mert az így ütközne a téli olimpiával. A novemberi vagy decemberi rendezés ellen már több európai – köztük az angol – topliga is tiltakozott, mivel ebben az esetben hosszabb időre félbeszakadna a bajnokságuk.

A nyári rendezést azért vetették el az illetékesek, mert Katarban akkor a hőmérséklet meghaladhatja a 40 Celsius fokot is. Éppen ezért még az orvosok sem vállalnak felelősséget az ottani nyári körülményekért.

Most mégis olyan hírek reppentek fel, melyek szerint lehetséges a nyári rendezés. A BBC Sportnak nyilatkozó Harold Mayne-Nicholls a következőket mondta el: „Az első mérkőzéseket játszhatnák a csapatok este 7 órakor, a másodikok kezdődhetnének este 10 órakor, míg a harmadik éjfélkor – amelyek így magyar idő szerint egy órával korábban kezdődnének, nyilatkozta a chilei labdarúgó-szövetség korábbi elnöke, majd így folytatta. Az időjárás éjszaka is nagyon meleg lesz, de a nap nem süt már, ami segíthet. Tudom, ez nem ígérkezik könnyűnek. Nappal kellene aludni, éjszak pedig mindenki dolgozhatna. Ezt a tervezetet is meg kell fontolnunk.”

Mayne-Nicholls elmondása szerint nem tartja valószínűnek, hogy a november-decemberi, illetve a január–februári szervezést illetően sikerül mindenkivel megállapodniuk.

Olvasói sztorik