Nemzetközi foci

Wilshere videókból akar fejlődni

Az angol válogatott középpályása Xabi Alonsoról és Pirloról néz videókat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Arsenal fiatal középpályása kezdőként lépett pályára Anglia Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőjén. Wilshere mélyebben játszott a megszokottnál, de jól ment neki a játék. A 22 éves angol valószínűleg az észtek elleni találkozón is ebben a szerepkörben fog pályára lépni, ezért tanulmányozta Xabi Alonso játékát. A spanyol rutinos játékos jelenleg a Bayern München labdarúgója, de korábban játszott a Real Madridban és a Liverpoolban is.

– Ebben a pár hétben Xabi Alonsoról szoló videókat néztem. Volt egy rekord is köztük, amikor egy mérkőzésen kétszázszor passzolt. – mondta Wilshere.
– Olyan futballisták játékát kell követnem, mint amilyen ő és Andrea Pirlo, akik pontosan tudják, hogyan kell intelligensen passzolni. Fontos megérteni ezt a szerepkört. Szeretek ebben a pozícióban játszani és elindítani a támadásokat. Xabi Alonsoról nézek videókat az iPaden keresztül. Megkértem egy elemzősrácot, hogy a kulcsfontosságú pontokat küldje el nekem. Kaptam egy 20-25 perces csomagot. Szerintem ez szerves része a tanulásnak. A saját játékoamat is vissza szoktam nézni, hogy mit kellett volna másképp csinálni. Most játszottam másodszor ebben a szerepkörben, San Marino ellen. Azt hiszem már javult a játékom, de még sokat kell tanulnom. – írja a Mirror.

Wilshere élvezi, hogy benne van az angol válogatott Arsenal magjában és az Arsenal angol válogatott magjában.

– Emlékszem, amikor én voltam az egyetlen Arsenal játékos az angol válogatottban. Örülök neki, hogy ez most már nem így van és sok hasonló korú játékos van a keretben. Én és Kieran Gibbssel már akkor együtt futballoztunk, amikor még csak tíz évesek voltunk. Jó látni, hogy most már az Arsenal és a válogatott sikereiért harcolunk. – mondta Wilshere.

A fiatal középpályás kitért a nyáron szerződtetett Danny Welbeckre is.
– Remekül tud középcsatárt és szélsőt is játszani, és ezt Svájc ellen be is bizonyította. Emlékszem még a Tottenham is hívta, de Giroud lesérült és ezért mondtam neki, hogy mindenképpen jönni kell, mert szükségünk van rá. Remekül beilleszkedett és kifejezetten élvezi a nyomást.

Olvasói sztorik