Nemzetközi foci

Sanogo: utcáról az Arsenalba

Az Ágyúsok francia támadója szerint hamarosan gólokkal bizonyít a szurkolóknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Yaya Sanogo 2013 óta tagja az Arsenalnak, előtte 2010-től az Auxerre játékosa volt. A 21 éves támadó egyelőre tétmérkőzésen még rúgott gólt, a jövőben ezen változtatna. Sanogo arra kérte az őt kritizálókat, hogy legyenek vele türelmesek, mert jól tudja: hamarosan megtalálja góllövő cipőjét. A fiatal játékos az Emirates Kupán négy gólt szerzett, de hivatalosan mérkőzésen még nem talált kapuba az Ágyúsok színeiben.

Sanogo állítása szerint elfogadja a kritikákat, hiszen a csatár dolga a góllövés, ám egyelőre csak a jövőre fókuszál. A játékos hangsúlyozta: három éve még a nagy homályban tétlenkedett, ma viszont már PL játékosnak mondhatja magát.

– Érzem a nyomást, de az embereknek nem szabad elfelejteniük, hogy három éve még az utcán éltem, mostanra viszont az Arsenalba sikerült igazolonom. Amikor 2010-ben beléptem az Auxerre edzőcentrumába, egyből tudtam, hogy labdarúgó akarok lenni. Azt mondtam magamnak: a legjobb akarok lenni a pályán. Aláírtam a franciákhoz, de sajnos megsérültem, ám az Arsenal szerencsére rám talát.

Sanogo szerint ha egyszer betalál a hálóba, nem lehet megállítani.

– Ha keményen dolgozom, a gólok is jönnek majd. Pozitív szemléletű ember vagyok, ha egyszer elkezdem a gólgyártást, nem tudom abbahagyni. Nem tűztem ki magam elé célokat, játszani akarok és folyamatosan fejlődni.

Olvasói sztorik