Nemzetközi foci

Lionel Messi is bíróság elé áll

Az FC Barcelona és az argentin válogatott játékosára eljárás vár az adócsalási ügyben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lionel Messi korábban tagadta, hogy köze lenne az adócsalási ügyhöz, melyben a fő érintett a labdarúgó édesapja. Ennek ellenére az Aranylabdás sztárnak is bírák elé kell állnia, ahol vallani fog.

A Messi-család ellen csaknem egy éve indították meg hivatalosan a nyomozást adócsalás ügyében. A gyanú szerint 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába. A négyszeres aranylabdás játékos tagadja, hogy törvénysértést követett volna el. Az ügyész szerint Messiék a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, mivel azokat Spanyolországon kívül – Uruguayban, Belizében, Svájcban és az Egyesült Királyságban – bejegyzett cégek kezelték. Jorge Messi azóta ötmillió eurót már befizetett adóhátralék címén.

Az ügyész június közepén azért szerette volna ejteni a vádat, mert szerinte bebizonyosodott, hogy a futballista nem vétkes, és menedzser-édesapja, Jorge Messi a felelős a be nem fizetett adókért.

Ám a mostani döntés értelmében úgy határoztak, hogy Lionel Messinek mindenképp szembe kell néznie a bírósági eljárással, többek közt azért, mivel a tanúvallomások nem voltak elég meggyőzőek és relevánsok.

Olvasói sztorik