Nemzetközi foci

BL: Megszorongatták a Real Madridot

A Real és az Atlético is egygólos győzelmet aratott szerda este a BL-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A BL-címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a bolgár Ludogorec otthonában, míg a legutóbb döntős Atlético Madrid hazai pályán 1-0-ra verte a Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Az A csoportban a spanyol bajnok, az elmúlt szezonban döntős Atlético Madrid a Serie A címvédőjét és listavezetőjét, a Juventust látta vendégül. A sokak által várt összecsapáson azonban mindkét csapat riválisa játékának megfojtásával, tördelésével volt elfoglalva, így a kemény, de unalmas találkozót egyetlen villanás döntötte el a hazaiak javára Arda Turan révén. A torinóiak 1066 perc után kaptak újra gólt tétmérkőzésen.

A kvartett másik mérkőzésén 5076 nap után rendeztek újra BL-találkozót Svédországban, a házigazda Malmö pedig meg is ünnepelte ezt az Olimpiakosz 2-0-ás legyőzésével. Mindkét találatot Markus Rosenberg szerezte. A vendégeknél Megyeri Balázs kapus a cserepadon kapott helyet. A Malmö előtt legutóbb a svéd Helsingborgs szerepelt a legrangosabb európai kupasorozatban 2000-ben.

A D csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Borussia Dortmund, amely ezúttal az Anderlecht otthonában győzött 3-0-ra, míg az Arsenal a nyári szerzemény Danny Welbeck triplájának is köszönhetően 4-1-re kiütötte a Galatasarayt. A Manchester Unitedtől szerződtetett angol válogatott támadó pályafutása első mesterhármasát szerezte. Thierry Henry, valamint Niklas Bendtner után a harmadik triplázó Ágyús lett a BL történetében.

A Bajnokok Ligája-újonc Ludogorec hazai környezetben szoros mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a címvédő Real Madridtól. A bolgárok meglepetésre Marcelinho góljával már a hatodik percben vezetést szereztek, a spanyolok a tizedik percben egyenlíthettek volna, de Cristiano Ronaldo karrierje során hetedik alkalommal 11-est hibázott, a portugál aranylabdás azonban nem sokkal később újabb büntetőt végezhetett el, ezúttal pedig már nem remegett meg a lába. Carlo Ancelotti együttese a második félidőben is irányított, a három pontot pedig a csereként beállt Karim Benzema góljával szerezte meg. A csoport másik mérkőzésén a Basel a veterán Marco Streller találatával nyert a Liverpool ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik