Nemzetközi foci bajnokok ligája

Párizsi és manchesteri rangadó BL-ben

Párizsban és Manchesterben is rangadót rendeznek a BL keddi játéknapján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Párizsban és Manchesterben is rangadót játszanak kedden a Bajnokok Ligája második fordulójában, melyben a Paris Saint-Germain az FC Barcelonát, míg a Manchester City az AS Romát fogadja.

A francia bajnok és a spanyol bajnoki ezüstérmes összecsapása a sorsolás pillanatában az egyik legizgalmasabb meccsnek ígérkezett a csoportkörben, a csapatok jelenlegi formája azonban már korántsem ígér kiélezett találkozót. A PSG kifejezetten gyengén szerepelt eddig az idényben, s ugyan vereséget még nem szenvedett, kilenc tétmeccséből mindössze hármat tudott megnyerni, s ahogy a BL első körében az Ajax, úgy múlt szombaton a bajnokságban a Toulouse vendégeként is csak döntetlenre volt képes. A párizsi gárda jelenlegi legnagyobb problémája, hogy Zlatan Ibrahimovic sérüléssel bajlódik, a legutóbbi két meccsen nem lépett pályára, s nagy kérdés, hogy kedden este bevethető állapotban lesz-e. “Az orvosi stáb minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy Ibrahimovic játszhasson” – mondta Laurent Blanc vezetőedző még szombaton, a bajnoki után. A Barcelonának nincsenek a PSG-hez hasonló problémái, Lionel Messiék egyre jobb formában futballoznak, szombaton 6-0-ra kiütötték a Granadát, s vezetik a bajnokságot úgy, hogy eddig még gólt sem kaptak.

Az angol címvédő Manchester City és az olasz ezüstérmes AS Roma egyaránt bajnoki győzelemmel melegített a keddi rangadóra. A BL E csoportja az idei kiírás legerősebb négyesének számít, mivel a 2013-as BL-győztes Bayern München is a kvartett tagja, ami azt is jelenti, hogy minden pontnak óriási jelentősége lehet majd a végelszámolásnál. Jelenleg a manchesteri csapat lépéshátrányban van riválisaival szemben, miután kikapott Münchenben, a Roma viszont könnyedén győzte le a CSZKA Moszkvát az első körben. Ezért is lenne nagyon fontos az angolok számára a győzelem hazai pályán, mert már a döntetlennel is komoly lemaradásba kerülnének a továbbjutásért folytatott harcban. A Roma ellen azonban nem lesz egyszerű dolguk, mivel Rudi Garcia tanítványai eddig minden meccsüket megnyerték a 2014/15-ös kiírásban, a Serie A-ban pedig csak rosszabb gólarányuk miatt szorulnak a második helyre.

A csoport másik meccsén a Bayernt zárt kapuk mögött fogadja a CSZKA Moszkva. Ez lesz a Bajnokok Ligája történetének nyolcadik olyan találkozója, amelyet üres lelátók előtt rendeznek meg, mindkét gárda először játszik zártkapus meccset a legrangosabb európai klubsorozatban. A kontinentális szövetség szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt, visszaesőként büntette meg az orosz egyesületet.

A keddi program:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
E csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 18.00

Manchester City (angol)-AS Roma (olasz) 20.45

F csoport:
Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

APOEL (ciprusi)-Ajax Amsterdam (holland) 20.45

G csoport:
Sportin Lisboa (portugál)-Chelsea (angol) 20.45

FC Schalke 04 (német)-Maribor (szlovén) 20.45

H csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Porto (portugál), Lviv 20.45

BATE Boriszov (fehérorosz)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik