Nemzetközi foci

Megléphet a Juve

A Serie A két hibátlan csapata közül a Juventusra vár könnyebb feladat.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A legutóbbi három bajnokságban diadalmaskodó torinói együttes Bergamóba utazik, ahol a négy ponttal 11. helyen álló Atalantával csap össze szombat este.
A Juve nagyszerűen kezdte az idényt, eddigi öt tétmeccsén (négy bajnoki, egy BL) egyaránt magabiztos játékkal győzött, gólt sem kapott. Az együttes erejét mutatja, hogy Massimiliano Allegri minden meccsre változtatja csapatát, lehetőséget adva legjobbjainak a regenerálódásra, ám a teljesítményen a folyamatos rotáció sem rontott. Szerdán az újonc Cesena ellen Carlos Tevez és Paul Pogba sem játszott többek között, de nélkülük is sima, 3-0-ás győzelmet aratott a gárda.
Az Atalanta számára nem sok jót ígér, hogy a Juventus kapujába eddig még egyetlen csapat sem talált be, s a bergámóiak négy bajnoki meccsükön mindössze kétszer voltak eredményesek, ráadásul a két gólt egy meccsen szerezték, háromszor pedig gólképtelenek voltak, s az elmúlt két fordulóban kikaptak.

A legutóbbi ezüstérmes AS Roma a Juventushoz hasonlóan imponáló teljesítményt nyújt eddig, a bajnokik mellett Bajnokok Ligája-meccsét is megnyerte. Rudi Garcia tanítványai szerdán alaposan megszenvedtek a Parma vendégeként, s csak a hajrában szerzett góllal győztek 2-1-re, szombaton pedig a még szintén veretlen, nyolc pontjával a hatodik helyen álló Veronával csapnak össze.

A Hellas Verona az előző szezonban a Serie A meglepetéscsapata volt, s eddig a mostani kiírásban is remekül játszik, ugyanakkor Rómában már a pontszerzése is meglepetést jelentene.

Serie A, 5. forduló:

szombat:
AS Roma-Verona 18.00

Atalanta-Juventus 20.45

vasárnap:
Sassuolo-Napoli 12.30

Cesena-AC Milan 15.00

Chievo-Empoli 15.00

Internazionale-Cagliari 15.00

Torino-Fiorentina 15.00

Genoa-Sampdoria 20.45

hétfő:
Udinese-Parma 19.00

Palermo-Lazio 21.00

Olvasói sztorik