Nemzetközi foci

Eb 2020: a németek visszalépnek?

München átengedné Londonnak a 2020-as Eb-döntőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke szerint elképzelhető, hogy mégsem pályáznak a 2020-as Európa-bajnokság döntőjének megrendezésére, s visszalépnek az angolok javára. A döntés a magyar pályázat sorsát is befolyásolhatja.

„Ha mindenki egyetért, akkor előfordulhat az a megoldás, hogy London és München megállapodik a 2020-as döntő kérdésében” – jelentette ki Niersbach a német szövetség honlapján megjelent interjúban.

Szeptember 3-án már nyilvánosságra került a tervezett megegyezés, amelynek értelmében a müncheni Allianz Arénával kandidáló németek visszalépnének a versengéstől, így a Wembley Stadionnal pályázó angolok egyedül maradnának a finálé rendezésére. A DFB “cserébe” azt kérte a britektől, hogy a 2024-es Eb pályázati szakaszában támogassa, s ezt újabb négy évvel később “viszonozná”. A németek fenntartanák pályázatukat a csoportmeccsek és egy egyenes kiesés találkozó lebonyolítására.

Arról, hogy melyik 13 ország 13 városában rendezik majd meg a 2020-as egyedi lebonyolítású kontinensviadal mérkőzéseit, pénteken dönt az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága. Az eseményre Magyarország a Puskás Ferenc Stadionnal jelentkezett három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő megrendezésére.

Olvasói sztorik