Nemzetközi foci

Novemberben lehet a 2022-es vb

Blatter szerint ésszerűtlen lenne nyáron rendezni a vébét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség munkacsoportjának elképzelése szerint a január-februári vagy a november-decemberi időszakban lehetne megrendezni a 2022-es katari világbajnokságot.

A FIFA azt követően hozta nyilvánosságra a terveket, hogy illetékesei egyeztettek a hat kontinentális szövetség, illetve a játékos-szakszervezetek, a klubok és a nemzeti bajnokságok képviselőivel a világ minden részéről. A két időpont közül valószínűleg a novemberinek van nagyobb esélye, ugyanis a téli olimpiákat hagyományosan februárban rendezik meg, és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke korábban arra kérte Joseph Blattert, a FIFA vezetőjét, hogy a két kiemelkedő sportesemény ne ütközzön. A munkacsoport második összejövetelére novemberben kerül majd sor, a döntés pedig jövő márciusra várható.

Blatter korábban kijelentette, hogy ésszerűtlen lenne a hagyományos június-júliusi időpont, mivel Katarban akkor a 40 fok fölötti hőmérséklet sem ritka. A svájci sportvezető a novemberi rendezést tartaná ideálisnak, ám ahhoz a kupasorozatok és bajnokságok két hónapos szüneteltetésére volna szükség.

Olvasói sztorik