Nemzetközi foci

157 milliót költött a Barca

Suárez jelentette a katalánok legnagyobb kiadását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta kedden nyilvánosságra hozta, mennyi pénzt költött, illetve kapott a Barcelona idény nyáron játékos-szerződésekből.

A katalánok vélhetően azért tartották fontosnak az adatok közlését a közvéleménnyel, mivel tavaly nyáron Neymar átigazolása kapcsán több téves információ is megjelent. A klub akkori beszámolója szerint a brazil játékos 57 millió euróért hagyta el a Santost, ám a spanyol adóhatóság vizsgálódása után kiderült: a Barca által közölt összeg jóval alacsonyabb, mint ami valójában a brazil egyesületnél zsebre tettek.

2014 nyarán Luis Suárez volt a katalánok legnagyobb kiadása, az uruguayiért több mint 80 millió eurót költöttek. Hozzá képest Douglasért potom pénzért jutott a spanyol csapat, a játékos 4 millió euróért hagyhatta el a Sao Paulót.

Érkezők:

Marc-André ter Stegen: 12 millió euró + 0,75 millió euró

I. Rakitic: 18 millió euró + 3 millió euró

C. Bravo: 12 millió

J. Mathieu: 20 millió euró

T. Vermaelen: 10 millió euró + 5 millió euró + 3.75 millió euró (ha a Barcelona két BL-t nyer Vermaelennel kezdőjátékosként)

Luis Suárez: 81,25 millió euró

Douglas Pereira: 4 millió euró + 1,5 millió euró

Távozók:

C. Fábregas: 33 millió euró + 3 millió euró

Alexis Sánchez : 42,5 millió euró

Jonathan Dos Santos: 1,5 millió euró

Bojan Krkics: 1,8 millió euró

A fenti nyilvánosságra hozott adatokból jól látszik: az FC Barcelona közel 157 millió eurót költött új játékosokra, a távozókból pedig 78,8 millió szállt a katalán kasszába.

Olvasói sztorik