Nemzetközi foci

Büntethet az UEFA a disznós drapéria miatt

Büntetésre számíthatnak a lengyelek.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezúttal a szurkolóknak az Európai Labdarúgó Szövetséget bíráló transzparense miatt büntetheti meg az UEFA a Legia Warszawát.

Az UEFA azért indított újabb fegyelmi eljárást a klub ellen, mert drukkerei a kazah Aktobe elleni Európa Liga-selejtező hazai összecsapásán egy olyan élőképet mutattak be, amelyben az UEFA címerének közepén egy disznó volt látható, alá pedig azt a szlogent írták ki, hogy “a futball nem számít, csak a pénz”. A szurkolók ezzel arra reagáltak, hogy az UEFA döntése nyomán együttesük kiesett a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában. A Legia ugyanis hiába múlta felül 6-1-es összesítéssel a Celtic Glasgow együttesét, az augusztus 6-i visszavágón jogosulatlanul szerepelt Bartosz Bereszynski, így hiába győztek a varsóiak Glasgow-ban 2-0-ra, a mérkőzést a zöld asztalnál 3-0-val végül a Celtic nyerte meg. Ez az eredmény pedig éppen elég volt a skótok továbbjutásához, mivel az első mérkőzésen 4-1-re kaptak ki, azaz idegenben szerzett góllal léptek tovább.

A lengyelek fellebbeztek az UEFA-nál, s többek között azzal érveltek: megérdemelnék, hogy a következő körben szerepeljenek annak ellenére, hogy Bereszynski csereként beállva az utolsó percekben valóban jogosulatlanul lépett pályára. A fellebbezést előbb az UEFA, majd a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) is elutasította. A Legia így átkerült a második számú európai kupasorozatba, amelyben főtáblára jutott az Aktobe ellenében.

Olvasói sztorik