Nemzetközi foci

Az Ebola miatt semleges pályán az afrikai csapatok

Az Ebola-járvány miatt nem játszhatnak otthon az Elefántok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Ebola-járvány miatt nem játszhatja le hazai pályán a soron következő Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőjét az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott.

A csapat jövő szombaton fogadta volna Sierra Leonét az ország gazdasági fővárosában, Abidjanban, de egy keddi kormányhatározat értelmében új helyszínt kell kijelölni, a két ország között ugyanis jelenleg tilos az utasforgalom.

Sierra Leone az egyik érintett ország a jelenleg dúló járványban, amelynek eddig 1427 ember esett áldozatul. Az Afrikai Labdarúgó Szövetség már korábban felszólította Sierra Leonét és Guineát, hogy semleges helyszínen bonyolítsa le a hazai selejtezőit, az elefántcsontparti tilalom azonban az első eset, hogy egy kormány közölte: nemzeti együttese nem játszhat hazai földön egy érintett ország válogatottjával.

Elképzelhető, hogy az ugyancsak jövő szombatra kiírt Nigéria-Kongó találkozóra sem az eredetileg rendezőnek kijelölt országban kerül sor, a kongói szövetség ugyanis levélben kérte a CAF-tól, hogy az Ebola-veszély miatt semleges helyszínen játsszák le a meccset.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!