Nemzetközi foci

Megdobták a válogatott csatárt, belehalt sérülésébe

A kameruni válogatott Albert Ebossét az algériai bajnokság 2. fordulójában találta fejen egy lelátóról bedobott tárgy, amely halálos sérülést okozott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Csúcsrangadót rendeztek az algériai bajnokságban szombaton: az előző szezon első és második helyezettje csapott össze, de a találkozó nem a fociról marad emlékezetes. A JS Kabylie színeiben tavaly gólkirályi címet bezsebelő kameruni játékos a 27. percben büntetőből gólt szerzett, de csapata így is 2-1-re kikapott. A csalódott hazai fanatikusok a mérkőzés lefújása után minden kezük ügyébe kerülő dolgot bedobáltak a pályára, az egyik pont Ebossét találta fejen.


A 24 éves csatárt hordágyon vitték be az öltözőbe, és hiába szállították azonnal egy közeli kórházba, fejsérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták megmenteni az életét.
A lesújtó hírt közleményben jelentette be a JS Kabilia : „A belügyminisztérium nevében Tajeb Belaiz miniszter közölte, hogy vizsgálatot indítanak Albert Ebossé halálának ügyében. A JSK játékosát az USM Alger elleni mérkőzés után találta el egy bedobott tárgy, halálos sérülést okozva” – olvasható a klub honlapján.
Az USM Alger is közleményben fejezte ki részvétét: „Ez a borzalmas hír gyászba borítja nemzetünket és Kamerunt. Az USM Alger minden tagja nevében szeretné kifejezni legmélyebb részvétét az elhunytnak és a JS Kabylie-nek. Albert Ebossé – nyugodj békében!”
Nem megerősített információk szerint a hatszoros válogatottat egy pályára bedobott kő találta el a találkozó lefújása után, miközben a játékosok az öltözőbe vonultak.
Ebosse 2013-ban csatlakozott a Kabiliához, első évében rögtön gólkirályi címmel segítette ezüstéremhez csapatát. Korábban a Coton Sport, az Inisport Bafang és a Duala AC csapataiban játszott Kamerunban, majd a malajziai Perak FA-tól került Algériába.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik