Nemzetközi foci

Coulibaly a mezőny legjobbja volt Lyonban

A volt debreceni csatár csapata a Ligue 1 idei egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A francia labdarúgó bajnokság, a Ligue 1 harmadik fordulójának legnagyobb meglepetését az újonc Lens szolgáltatta. A két forduló után még nyeretlen, rúgott gól nélkül álló piros-sárgák idegenben verték meg az Európa Liga-induló Olympique Lyont.

A Lens egy gyors kontrából a 11. percben vezetést szerzett és előnyét végig megőrizte. Hatalmas szerepe volt ebben Adamo Coulibalynak, a Debrecen egykori légiósának, a magyar bajnokság korábbi gólkirályának.

A győztes gól előtti támadás Coulibaly lefordulásával és indításával kezdődött, később a csatárt szinte képtelenek voltak szabályosan fogni a meccsen a lyoniak. A 33 éves Coulibaly mellől edzője mindkét csatártársát lecserélte a hajrára, de ő végig a pályán maradt. A második félidőben többször is ziccert teremtett a társaknak, a Lens azonban mindent kihagyott, de így is megőrizte előnyét. Colulibaly minden fellőtt labdát jól tartott meg, egyszer sem tudták szabályosan elvenni tőle a hazaiak.

Coulibaly a whoscored.com online-futballportál pontszámai alapján (melyek a meccsen folyamatosan változnak, a különböző statisztikai mutatók alapján) is a mezőny legjobbja lett, kereken 8-as osztályzattal. Öt sikeres csel, egy kulcspassz, kilenc (!) kiharcolt fault állt a neve mellett.

A Lens a győzelmével elmozdulhat a kieső helyről, Coulibaly pedig, aki a másodosztályban tavaly többnyire csereként lépett pályára és hat gólt szerzett, megszilárdíthatja helyét a kezdőcsapatban.

A Lyon viszont bajban van, zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el, a Toulouse elleni bajnoki és a román Astra elleni EL-selejtező után.

Olvasói sztorik