Nemzetközi foci

Vernes Richárd, az éhes magyar

Az Ausztráliába igazoló kispesti fiatal 27 órát utazott, de hamarosan már edzeni szeretne új klubjánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ausztrál élvonalbeli Central Coast Mariners honlapszerkesztőjének a jelek szerint semmi eredeti ötlete nem volt, ezért elsütöttea jól ismert hungry Hungarian (éhes magyar) szókapcsolatot a Bp. Honvédtól két évre kölcsönvett Vernes Richárddal kapcsolatban. A 22 éves jobbszélső kevesebb mint egy hetet töltött a szigetországban, de ez is elég volt, hogy elnyerje a tetszését a környezet és a klub. Immár azzal büszkélkedhet, hogy ő az első magyar játékos a helyi első osztály (Hyundai A-League) történetében.

– Hosszú, huszonhét órás repülőút áll mögöttem, ezért még egy kicsit fáradt vagyok, de hamarosan elkezdem a könnyített edzést, hogy minél jobb állapotba kerüljek, hiszen a felkészülés eddigi szakaszáról lemaradtam – nyilatkozta új klubja honlapjának kedden Vernes Richárd. – Azt hiszem, a kupameccs után képes leszek edzésbe állni. Mihamarabb szeretnék játszani, mert szeretem a futballt, és meg akarom mutatni magamat. Nagyon jó, hogy én vagyok az első magyar játékos ebben a bajnokságban, örülök neki. Azt hiszem, a magyar játékosok jó képességűek, U17-es szinten meg tudunk verni mindenkit a világon. Nagyon sok tehetségünk van, és boldog lennék, ha az én teljesítményem eredményeképpen több magyar játékos érkezhetne Ausztráliába.

Vernes azt mondta, első benyomásai alapján a Central Coast Mariners és az ausztrál futball egyaránt erős, bár még nem láthatta túl sokat az új csapattársait, de Phil Moss vezetőedző edzéseit már megtekintette.

– Láttam az edzéseket, és jó képességű játékosokkal találkoztam. Négy vagy öt alkalommal beszéltem Phil Moss edzővel, így tudom, hogy rövid passzos focit fogunk játszani. Ez egy fiatal és nagyon jó csapat.

Már írtunk róla, hogy Vernes Richárd a korábbi kiváló játékos, Détári Lajos ajánlására érkezett Ausztráliába. Új klubja részéről hosszabb ideig, a kellő gondosság figyelték, és nem csupán a futballtudását, hanem a személyiségét is.

– Ricsi egy fantasztikus fickó. Alaposan utánanézett a Mariners-nek, mielőtt ide költözött, és érdeklődött a klubunk programja, filozófiája iránt. Azt akarta tudni, hogyan illeszkedhet be a lehető leghamarabb. Tehát ez nem csak arról szól, hogy a játékosunk lesz, hiszen nálunk a közösség, a közösségi integráció szintén nagyon fontos. De természetesen az én szemszögemből az is fontos, hogy minőséget jelent a csapatunknak – hangsúlyozta a Central Coast Mariners edzője, Phil Moss.

Olvasói sztorik