Nemzetközi foci

Blind Manchesterbe menne

Az Ajax játékosa, Blind nem zárja ki a távozás lehetőségét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Ajax védője, Daley Blind elmondta: fontolóra venné távozását Amszterdamból, ha a manchesteriek kapitánya Loius van Gaal szerződést ajánlana neki. A holland mester a válogatottból jól ismeri a 24 éves játékost, aki angol hírforrások szerint a Vörös Ördögök elsőszámú célpontává lépett elő, miután Vermaelen a Barcelonát választottaaz Old Trafford helyett.

Blind leszögezte: boldog az Ajaxnál, ám hallott a manchesteriek érdeklődéséről.
– Boldog vagyok Amszterdamban. Ám ha egy másik klub is érdeklődik felőlem, biztosan meghallgatom őket, aztán meglátjuk, mi lesz. A manchesteriek ajánlatára is kíváncsi vagyok, a lehetőségeimet szeretném felmérni. Addig azonban csak az Ajaxra koncentrálok, aztán meglátjuk, mi történik a következő hetekben.

Az Ajax edzője, Frank de Boer úgy gondolja, túl korai lenne még Blindnek a PL-t választani, de azt is megérti, ha játékosa távozni akar.
– Biztos vagyok abban, hogy jó döntést hoz majd. Ha egy nagy klubba igazol, bizonyára megérdemli a lehetőséget. Azonban úgy gondolom, jobb lenne, ha egy évet még maradna nálunk. Az elmúlt szezont remekül zárta, de Hollandiában idén mg többet tudna fejlődni.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.