Nemzetközi foci

Drogba visszavonul a válogatottól

Az elefántcsontparti támadó nem lép többet pályára a válogatottban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Chelsea 36 éves játékosa közleményben vett búcsút a nemzeti csapattól. Drogba száznégy alkalommal húzta magára a címeres mezt és hatvanöt gólt rúgott. A nemzeti csapattal a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon is részt vett.

Íme Drogba búcsúzó sorai:
„Nagyon szomorúsággal hoztam meg a döntést visszavonulásomról. Az elmúlt tizenkét év a csapatnál tele volt érzelmes pillanatokkal. Az első válogatott meccsemtől az utolsóig mindig a legjobbra törekestem.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapatkapitány lehettem az elmúlt nyolc évben, és arra is, hogy a segítségemmel Elefántcsontpart felkerült a világ futballtérképére, hiszen három világbajnokságon szerepelhettünk, két alkalommal pedig Afrika-kupa döntőt játszottunk.

Nem tudom eléggé meghálálni a szurkolók hatalmas szeretetét és támogatását, amelyeket az elmúlt évek alatt kaptam. Minden gólom, válogatottságom és az összes győzelmünk értetek volt – szeretlek titeket. Hálás vagyok a csapattársaimnak, a játékosoknak, hogy megoszthattam ezeket az érzelmeket. Sok sikert kívánok nektek a jövőben, az új kapitányt pedig nagy szeretettel üdvözlöm.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik