Nemzetközi foci

A kiesés ellenére ott lehet a BL-ben a Celtic

Bartosz Bereszynski jogosulatlan szerpelése miatt megbüntették a Legia Varsót.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája 3. selejtezős fordulójában a Celtic dupla vereséget szenvedett a lengyelektől, akik összesítésében 6-1-es sikerrel jutottak tovább a BL play offjára. Az első mérkőzésen 4-1-es, a másodikon 2-0-ás varsói siker született. A második mérkőzésen azonban jogosulatlanul szerepelt Bartosz Bereszynski a lengyeleknél, ezért az UEFA 3-0-ás végeredménnyel a skótok javára írta jóvá a mérkőzést. A Celtic így végeredményben 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutottak tovább.

Miért büntették meg a lengyeleket?

Bartosz Bereszynski a 86. percben lépett pályára a visszavágón, ám jogosulatlanul. A védőt tavaly decemberben, a ciprusi Apollón elleni Európa Liga-csoportmeccsen kiállították és három meccsre elmeszelték.

A Legia nem nevezte Bereszynskit az előző selejtezőkörre a St. Patrick’s Athletic ellen, és abban a hitben volt, hogy ezen a két mérkőzésen, illetve a Celtic elleni első találkozón letöltötte az eltiltását. Az eltiltás letöltéséhez azonban nevezni kellett volna a játékost a keretbe már a St. Patrick’s ellen is.

A Legia fellebbezhet az UEFA döntése ellen, amit már be is nyújtottak. Ám addig is a Celtic kiemelt lesz a Bajnokok Ligája rájátszásában, míg a varsóiak az Európa Liga playoff-ban érdekeltek jelen állás szerint.

Olvasói sztorik