Nemzetközi foci

Tornagyőztes az MU

Megvan Van Gaal első manchesteri trófeája.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd hajnalban, a Sun Life Stadionban rendezték az International Champions Cup döntőjét, amelyen két angol klub nézett farkasszemet egymással. A United kezdőjében egy, míg a Liverpoolében öt poszton változott a csapat az elődöntőhöz képest.
A manchesteriek kezdtek jobban, az 5. percben már vezetéshez is juthattak volna, Ashley Young azonban nem tudott élni a lehetőséggel. Nem úgy, mint Gerrard, aki a 14. percben magabiztosan értékesítette a Sterlinggel szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőt.

A nagy iramú első félidőt szinte végig a Liverpool irányította, de újabb gólt nem szerzett. Van Gaal valami nagyon okosat mondhatott a szünetben csapatának, mert tíz perccel a fordulás után, a csapatkapitánnyá kinevezett Rooney egyenlített Chicharito beadása után. Az 57. percben pedig már vezetett is a MU: Mata egy megpattanó lövéssel járt túl Mignolet eszén. A 88. percben Jesse Lingard biztosította be a manchesteri győzelmet.
Van Gaal továbbra is veretlen a Manchester United trénereként, de már a Swensea elleni idénynyitóra koncentrál. A vereség ellenére Brendan Rodgers is elégedett az övéivel, dicsérte az elvégzett munkát és örült a pozitív élményeknek.

https://www.youtube.com/watch?v=PFTykv12sbE

International Champions Cup, Döntő

Mancester United – Liverpool 3–1 (0–1)

Miami Gardens, Sun Life Stadium, 51 000 néző. V: Geiger (egyesült államokbeli)

MU: De Gea – Jones, Smalling, Evans (Blackett, 46.) – Valencia (Shaw, 8.), D. Fletcher (Cleverley, 46.), Herrera (Lingard, 78.), Young – Mata (Kagava, 69.) – Rooney, J. Hernández (Nani, 69.)

Liverpool: Mignolet – Kelly, G. Johnson, Skrtel, M. Sakho (K. Touré, 74.) – Gerrard (Lucas, 63.), Allen (Can, 63.), Henderson, Coutinho (Peterson, 77.) – Lambert (Ibe, 63.), Sterling

Gólszerzők: Rooney (55.,), Mata (57.), Lingard (88.), ill. Gerrard (14. – 11-esből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik