Nemzetközi foci

A Császár Schweininek adná a karszalagot

Beckenbauer szerint Bastian Schweinsteiger veheti át Philipp Lahm szerepkörét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Philipp Lahm visszalépése után Bastian Schweinsteiger lenne az ideális megoldás a világbajnok német labdarúgó-válogatott csapatkapitányi posztjára Franz Beckenbauer szerint.

– Számomra logikus, hogy Schweinsteiger legyen Philipp Lahm utódja. Vezető típus, a világbajnoki döntőben nyújtott hihetetlen teljesítményével sokak szimpátiáját kivívta” – nyilatkozott a Bild című újságnak Beckenbauer, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok lett. Hozzátette: Egy ilyen harcosra az egész csapat felnézhet. Ráadásul Lahm helyetteseként már ismeri a csapatkapitányi szerepet.

A „Császár” azt mondta: a legjobban a dortmundi Mats Hummelst tudja elképzelni Schweinsteiger helyetteseként. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kapus Manuel Neuer is esélyes lehet a csapatkapitányi posztra, de szerinte az edzők inkább egy mezőnyjátékost szeretnek kinevezni, mert ő nagyobb befolyással lehet a történésekre.

A 113-szoros válogatott Lahm a világbajnoki cím megszerzése után néhány nappal jelentette be hivatalosan, hogy a jövőben nem kíván többet a Nationalelfben szerepelni.

Olvasói sztorik