Nemzetközi foci

Vizsgálat indult a Dnyipro ellen szurkolói miatt

A szerdán, Kijevben rendezett BL-selejtezőn a Dnyipro szurkolói megtámadták a dán szimpatizánsokat, és a biztonságiakkal is összecsaptak – az UEFA eljárást indított a klub ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A kijevi mérkőzésen a hazai drukkerek egy csoportja a pályára szaladt és összecsapott a biztonsági erőkkel, valamint a dán szurkolókra is rátámadt. A találkozót – amely gól nélküli döntetlennel zárult – negyedórára félbeszakította a játékvezető – írja az MTI.
A Köbenhavn ügyvezetője, Anders Horsholt biztonsági hibákról és szervezetlenségről beszélt a Bajnokok Ligája selejtezők harmadik körének első mérkőzése után, az UEFA pedig megerősítette, hogy a szövetség vizsgálatot és eljárást indított az ukránok ellen.
https://www.youtube.com/watch?v=FKIW096Vcdo
A Dnipro szurkolói szerint a vendégek orosz zászlókkal provokálták őket, a dánok ezt közleményben cáfolták. „A körülbelül 30 Ukrajnába utazó szurkolónkat saját biztonsági embereink és a helyi hatóságok is átvizsgálták a mérkőzés előtt a bejáratnál, ahol a zászlókat és transzparenseket is ellenőrizték. A biztonsági személyzet és az ukrán őrök egyetlen tagja sem talált orosz zászlót senkinél” – olvasható a Köbenhavn honlapján.

Olvasói sztorik